Loop jij ook regelmatig tegen het probleem aan dat jij tekstbestanden van anderen niet kan openen op je eigen computer? Dat is bijzonder vervelend, zeker wanneer het een belangrijk document betreft dat je direct moet gebruiken. In dat geval moet je eerst weer contact met degene opzoeken. Als je geluk hebt, stuurt hij je het document snel in een andere bestandsextensie, maar de kans is groot dat dit niet direct lukt. Gelukkig hoef jij hier niet op te wachten. Het is namelijk mogelijk om zelf documenten op te slaan als RTF-document. In de onderstaande tekst lees je precies hoe je dit moet doen.

Wat is een RTF-document?

RTF staat voor Rich Text Format. Heb je hier nog nooit van gehoord? Dan sta je mogelijk niet direct te springen om deze optie toe te passen. Wees niet bang, want het is niet gevaarlijk. Een RTF-document is niets anders dan een bestandsformaat dat kan worden geopend met behulp van verschillende tekstverwerkingsprogramma’s. Doordat er tegenwoordig verschillende software op computers zit, zijn niet alle tekstbestanden met alle tekstverwerkingsprogramma’s te openen. Met een RTF-document is dit echter verleden tijd. Deze bestanden zijn op alle computers te openen.

Zo maak je een RTF-document

Wil jij ook een RTF-document maken? Geen paniek, want het is vrij simpel. Dit is zeker het geval wanneer je beschikt over Microsoft Word. Start het programma en open hier een nieuw document. Typ vervolgens de tekst die je met andere wil delen en klik op ‘opslaan als’. Vervolgens kies je de map waarin de tekst wordt opgeslagen. Klik niet direct op opslaan, maar verander eerst de bestandsextensie. Deze staat standaard op ‘Word-document’. Door deze te veranderen naar RTF-bestand, is de tekst op vrijwel iedere computer te openen.

RTF-document delen op het internet

Wil jij een website bouwen waarop je teksten kunt delen met anderen? Dan heb je zeker baat bij deze hack. Je weet nu immers hoe je een RTF-document moet maken. Dit is zeker handig wanneer jij meer websitebezoekers naar je tech blog wilt trekken. Bezoekers kunnen immers allemaal jouw documenten openen en lezen en dat zorgt er vaak voor dat er meer mensen naar je site komen. Blijven de bezoekers nog enigszins uit? Dan kun je ook websiteverkeer kopen. Dit is zelfs mogelijk wanneer je weinig geld hebt. In dat geval koop je namelijk gewoon goedkoop verkeer voor je website. Op deze manier wordt de kans groter dat je ook meer ‘echte’ bezoekers krijgt.